21 Ιουλ 2011

ΨΕΚΑΣΜΟΙ...

  -Μέσα Απρίλη του 2011 - περιοχή Παγκράτι. Δυνατός άνεμος πάνω από την Αθήνα  (τουλάχιστον 6-7 μποφόρ)  κάνει μάλλον δυσάρεστη τη βόλτα των λιγοστών Αθηναίων, αυτό το-κατα τα αλλα -ηλιόλουστο πρωϊνό.
  -Γύρω στις 10:15  δύο τζέτ περνούν πάνω απ' την πόλη και οι εξατμίσεις τους διασταυρώνονται χιαστι. Υπολογίζεται ότι τα αεροπλάνα βρίσκονται σε ύψος περίπου 1600-1800 μέτρων, πάνω από το πυκνοκατοικημένο λεκανοπέδιο. Είπαμε ότι ο αέρας είναι τόσο δυνατός, που οι διαβάτες (αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού)  κοιτάζοντας ψηλά , τις  γκριζόλευκες εξατμίσεις των αεροπλάνων, περίμενουν  ότι θα διαλυθούν γρήγορα - με συνοπτικές διαδικασίες- απ' τον  ισχυρο άνεμο!
  -Και  όμως: Συμβαίνει  κάτι  σαν ..."θαύμα". Οι λευκές λωρίδες -των αερίων, αφού "διαλυθούν" σε μεγάλο ύψος , κατεβαίνοντας προς τα κάτω, συμπυκνώνονται μεταξύ τους  ραγδαία και απότομα  (σαν να 'χουν... μαγνήτη!), δημιουργώντας  μέσα σε ελάχιστο  χρόνο ένα κανονικού μεγέθους λευκό-χιονάτο σύννεφο, που είναι πανομοιότυπο με κάθε άλλο που ταξιδεύει στον αττικό ουρανό (και όχι μονο!)
  -Ενας φίλος εντυπωσιασμένος απ' το γεγονός τραβάει γρήγορα  2-3 φωτογραφίες  απ' το κινητό του. Το "νέο" συμπυκνωμένο -ολόλευκο σύννεφο  παίρνει τη "θέση" του στον ουρανό και ταξιδεύει αργά- σπρωγμένο απ' τον άνεμο  προς τα νότια προάστεια,  σε ύψος μόλις 800 μετρων...
  -Κάθε βράδυ στις 1:45 περίπου  (την ώρα που σχεδόν κανείς δεν στρέφει το βλέμμα του ψηλά...) ένα  "παράξενο"  αεροπλάνο κάνει κύκλους πάνω απ΄το λεκανοπέδιο. Η πτήση του διαρκεί γύρω στα 30 λεπτά. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ανάλογη εικόνα θα έχουν και οι κάτοικοι άλλων περιοχών της χώρας...
  ...Περιοχές της χώρας όπου οι κάτοικοι ξεκινούν τη μέρα τους με τα "γνωστά" συμπτώματα : Αδυναμία συγκέντρωσης, εναλλαγή απάθειας και εκνευρισμού, κατάπτωση, αποδόμηση της λογικής αλλά και της φαντασίας... Μ' άλλα λόγια  "φυτά" (ή "πρόβατα"). 
  -Ετσι μας θέλουν...
  -Ισως να μη μας θέλουν και... καθόλου ! (Ποιός ξέρει -στ' αλήθεια- την πραγματικη  ΧΗΜΙΚΗ  ΣΥΣΤΑΣΗ  αυτών των αερίων!).

  -Ασχετο (ή μήπως  ΟΧΙ;). " Η επιλεκτική χρεωκοπία" μπορεί να θεωρηθεί ως... πιστωτικό γεγονός ! -λένε κάποιοι...
  -Το "επιλεκτικό ξεπούλημα" της δημόσιας περιουσιας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ  μήπως θεωρηθεί ως... ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ  ΓΕΓΟΝΟΣ ;!

Συνολικές προβολές σελίδας