20 Σεπ 2010

COLPO GROSSO...


 -Ο πρωθυπουργός κοίταξε πάλι τους όρους του "συμβολαίου" (όχι ότι δεν τους γνώριζε από καιρό- μη γελιόμαστε, άλλωστε το "σχέδιο" ήταν κανονισμένο  ΕΔΩ  ΚΑΙ  ΑΡΚΕΤΑ  ΧΡΟΝΙΑ...)
  " Είπαμε λοιπόν και συμφωνούμε : Οι πολυεθνικές (αυτοκινητοβιομηχανίες , πολυκαταστήματα κλπ.) από Η.Π.Α. , Γερμανία, Αγγλία, Αραβικές  χώρες θα πάρουν με συνοπτικές διαδικασίες ("fast - track") βιομηχανικές ζώνες και λιμάνια - διαμετακομιστικούς σταθμούς  όπου θα δουλεύουν με φτηνό εργατικό δυναμικό..."
  -"Ξεχάσατε Κίνα και Ιαπωνία, κύριε πρόεδρε " είπε κάποιος με ακριβό κουστούμι- απ' τους τρείς που κάθονταν πλάι- πλάι απέναντι στον πρωθυπουργό. 

  -Κανείς άλλος δεν ήταν παρών σ' αυτή την ... "ειδική" συνάντηση. 
  -Ναι, θάρθουν και από την ΄Απω Ανατολή οι ... επενδυτές, έχετε δίκιο, συγνώμη... Λοιπόν , όπως λέγαμε, θα προσλάβουν φθηνό εργατικό δυναμικό από Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ινδία, με 10-15 ευρώ την ημέρα..."
 - "Πολύ σωστά,  κε πρόεδρε " είπε ένας άλλος που φορούσε γκρίζα γραβάτα με κάτι παράξενα γεωμετρικά σχήματα επάνω της."΄Αλλωστε για  ΑΝΑΠΤΥΞΗ  μιλάμε..."
  - Ο πρωθυπουργός συνέχισε:
 - " Αυτοί οι εργάτες θα διαμοιραστούν σε 8 βασικές βιομηχανικές περιοχές όπου θα σιτίζονται και θα διαμένουν.
 - Ποιός θ' αναλάβει τη σίτισή τους , την κατασκευή εργατικών κατοικιών, τη δημιουργία σχολείων και θρησκευτικών κέντρων λατρείας;"
 -  " Μα το γράφει μέσα, αγαπητέ κε πρόεδρε :
  - Η συνολική επένδυση αφορά εμάς κατά 85% και το υπόλοιπο 15% θα το εκμεταλλεύεστε εσείς και οι ... δικοί σας άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου".
  - "Και με τη ... μείωση του χρέους τι θ' απογίνει;"
  - "Ελάτε τώρα κε πρόεδρε, θα τα κανονίσουμε αυτά, κάποια άλλη στιγμή...ίσως σε 5-10 χρόνια. 
  -Αφού το ξέρετε, ότι μόνον έτσι έχετε κάποιες ελπίδες να... συντηρήσετε το πολιτικό σκηνικό - μην ξεχνάτε και τον παλιό σας συμφοιτητή,  δεν "τραβάει" το κόμμα του και υπάρχει περίπτωση να έχουμε μεγάλη άνοδο των άλλων παρατάξεων, δεν θα το θέλατε και τόσο! 
  -Αλλωστε, χρειαζόμαστε νέους - ελληνοποιημένους ψηφοφόρους..."
  -Ο πρωθυπουργός έβαλε σιωπηλά την υπογραφή του στα χαρτιά που είχε μπροστά του,
  - ΄Υστερα είπε στους άλλους τρείς : "Θα μας πάρουν με τις πέτρες!"
  - "Μην ανησυχείτε κε πρόεδρε! 
  -Δεν θάχουν ούτε πέτρες σε λίγο, αφού είπαμε ότι θα χτίσουμε  ολόκληρες βιομηχανικές πόλεις με συνολική χωρητικότητα 1.600.000 φθηνών εργατών.
  - Που να μείνει πέτρα; Χα- χα- χα!"
  - Ο ήχος από τα παγάκια του ουϊσκυ - και των τεσσάρων ανδρών - γέμισε τους τοίχους του γραφείου με μιάν αλλόκοτη ηχώ που θύμιζε σε μεγάλο βαθμό τα λιγοστά κέρματα που μετρούσαν οι εξαθλιωμένοι ( από προηγούμενες ανάλογες... "συμφωνίες") κάτοικοι τούτης της χώρας, όσοι δεν είχαν μεταναστεύσει ακόμα - τρομαγμένοι απ' τη βίαιη ανατροπή της ζωής τους- που "άλλοι" είχαν..."προγραμματίσει" (χωρίς - βέβαια να υπάρχει η παραμικρή λαϊκή συναίνεση για όλα αυτά...)
  -Οι μόνοι που "έτριβαν τα χέρια τους"απ' τα προσδοκώμενα κέρδη ήταν οι "γνωστές" οικογένειες...
                                                                                          
                                                                                      
                                                                                        
  Ιστοσελίδα : http://zafjohn62.blogspot.com/         
  e-mail        :zafjohn62@gmail.com

Συνολικές προβολές σελίδας