6 Σεπ 2009

ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ;


  -¨Αν θες πραγματικά ν΄αδυνατίσεις πρώτα κοιτάξου στον καθρέφτη και παραδέξου ότι είσαι χοντρός¨ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΡΗΤΟ.

  -¨ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ¨
(Κλεόβουλος ο Ρόδιος)

-Ας μιλήσουμε για τα ελατττώματα του (μέσου) νεοέλληνα:

α)Είναι  (συνήθως) αδιάκριτος, κουτσομπόλης, ημιμαθής, εγωκεντρικός, με μανία για εύκολο , γρήγορο χρήμα-και...αυθαίρετο -πλουτισμό.
  -Είναι και ανεύθυνος -συν ξεροκέφαλος।
β) Τρώει,πίνει και κάνει (ότι κάνει...) με βιασύνη, αλλαζονία, αδιαφορία για τον διπλανό του ,ενώ παράλληλα-είναι μοιρολάτρης ¨τυπολάτρης¨και αγενής.(άρα ανασφάλεια και...φόβος έως δειλία-που περνιέται για...μαγκιά,ενώ είναι απλώς θράσος!).
  -Επίσης τρέμει κάθε μορφή εξουσίας ενώ είναι ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΗΣ Ο ΙΔΙΟΣ. 

   γ) Εχει ασθενική μνήμη και ελλιπή κρίση για τα ¨ κοινά¨ ενώ έχει...¨υπερμνησία¨σ΄ότι αφορά τα οικογενειακά του ζητήματα.

  δ) Είναι φθονερός,μνησίκακος,επιδειξίας σε θέματα υλικά,έχει ΕΛΛΕΙΜΑ πρακτικής σκέψης και ¨κοινής¨ λογικής ενώ παράλληλα είναι υπέρμετρα ευεπηρέαστος (σε βαθμό-συχνά- που αγγίζει τη ΒΛΑΚΕΙΑ) στην πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ-ειδικά από σήριαλς,ριάλιτις,πάνελς κλπ.

ε) ΥΠΟΤΙΜΑ την αξία της ΙΣΤΟΡΙΑΣ και της ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ενώ υπερτιμά την αξία της...ψυχολογίας,που είναι -συνήθως- ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ (και τίποτα περισσότερο...).

στ) Είναι κάκιστος διαχειριστής των περιουσιακών του στοιχείων (ίσως επειδή είναι ΑΣΧΕΤΟΣ με την έννοια της λέξης ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ( και αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στον καταναλωτή και στο εμπορικό-οικονομικό σύστημα.) 
  -Επίσης ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ από ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ,ούτε από ανατροφή παιδιών: 
  -Είτε τα κακομαθαίνει κάνοντας τους όλα τα χατήρια-μετατρέποντας τα έτσι σε μελλοντικούς εγωκεντρικούς πολίτες, είτε τα κακοποιεί σωματικά και ψυχικά ,μετατρέποντας τα σε κομπλεξικά και άβουλα άτομα.)

ζ) Συνήθως θέλει (ή εύχεται...) να τύχει το κακό στον...άλλο ή στο διπλανό του και δεν θέλει να δεχθεί την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ή να λάβει προφυλάξεις από ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ που- αργά ή γρήγορα- θα προκύψουν.
  -Συγχρόνως δεν ενδιαφέρεται για το καλό του συνόλου...ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ.

η) Οι κοινωνικές και φιλικές του σχέσεις -συνήθως έχουν να κάνουν με τα οικονομικά του συμφέροντα! 
  -Επίσης είτε είναι τσιγκούνης ,είτε υπερβολικά σπάταλος...

θ) Αδιαφορεί για την φύση-ίσως είναι από τα σοβαρότερα ελαττώματα,ενώ ΘΕΟΠΟΙΕΙ τα θέματα ιδιοκτησίας (βλέπε μπετόν!)

ι)Πιστεύει ότι το συνεχές ξενύχτι,διασκέδαση κλπ. θα...ξορκίσει τον διαρκή φόβο του για τον (αναπότρεπτο) θάνατο ή τη φυσική φθορά του σώματος.
  -Επίσης λέει-συνέχεια -ΠΟΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ।
-ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ (εν υπνώσει-δυστυχώς!):

-ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ! (αν θέλει να τα ΔΕΙ -εννοείται!)...




.











Συνολικές προβολές σελίδας